Videre til hovedindholdet

Physioga

Physioga er en dynamisk træningsform, med rødder i bla. yoga, tai chi og natural movement. Du bliver guidet gennem serier af bevægelser og stillinger, som får din krop til at arbejde stærkt, smidigt og velkoordineret, mens åndedrættet flyder frit. Du bliver bevidst om dine vaner, kompensationer og asymmetrier, og træningen inviterer dig til at opdage dine blinde vinkler.

De erfaringer og sansninger, som kroppen og nervesystemet gør sig, danner nye sunde mønstre, som kan overføres til andre discipliner og sportsgrene, som fx løb, funktionel styrketræning, klatring, tennis og golf, men i høj grad også til livet uden for træningssalen.

Physioga undervises som serier af funktionelle bevægelser, der tager udgangspunkt i rygsøjlens naturlige fjedrende kurver ("springs"/"fjedre"), og undersøger dem ved at bevæge kroppen i alle planer. På kroppens forside er hals og mave lange stærke buer ("bows"/"buer"), og bækkenbunden arbejder smidigt sammen med åndedrætsmusklen diaphragma. Kernemuskulaturen bliver stærk og velkoordineret og danner et solidt fundament for resten af kroppens frie bevægelser.

Alle dele af kroppen holdes vågne og tilpasset aktive, så ingen strukturer overbelastes og ingen syner ubrugt hen. Leddene styrkes på alle sider samtidig og physioga er derfor oplagt, hvis du har gamle skader eller vil forebygge nye fra fx. løb, ski, crossfit, golf, ketchersport eller svømning.

Physioga engagerer, nærer og styrker dit bindevæv/fascier helt fra finger- og tåspidser til dine organer og hjernestammen. Du bevæger dig med rolige bevægelser, som får dig til at føle dig let og stærk på samme tid. Via bindevævet kommunikerer kroppens sansninger med dit autonome nervesystem og physioga kan derfor både have en beroligende eller en opløftende effekt på dit sind, afhængigt af øvelserne. Undervsiningen rundes altid af med afspænding kaldet Assimilation, som tillader krop og psyke at integrere de sansninger og erfaringer i krop og sind.

Physioga er for alle uanset alder og fysisk form, og træningen kan med fordel kombineres med andre Rehab hold eller sportsgrene. Du kan forvente: spændstighed, styrke, stabilitet, grounding, lethed i kroppen, friere åndedræt, og større nærvær og vågenhed.

Har du spørgsmål til Physioga eller din underviser er du altid velkommen til at kontakte Medde Vognsen.

Book din tid i dag

Vores dygtige behandlere står klar til at tage imod dig